Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ambulancefiets in binnenstad Utrecht

Medewerkers van RAVU, de ambulancedienst in de provincie Utrecht, rijden sinds zaterdag per fiets door de binnenstad van Utrecht om eerste hulp te verlenen.

De felgele ambulancefiets met het RAVU-logo rijdt voorlopig alleen op zaterdag in de binnenstad van Utrecht. Ook kan hij bij grote evenementen in de provincie worden ingezet. Slechts vier ambulancemedewerkers mogen gebruik maken van de volledig uitgeruste fiets. Ze kunnen niet alleen doeltreffend hulp bieden, maar hebben ook voldoende conditie en fietservaring.

Al drie keer gebruikt

De ambulancedienst heeft de fiets ingevoerd, omdat het steeds moeilijker wordt de binnenstad snel per auto te bereiken. Als de fiets wordt ingeschakeld, stuurt de meldkamer ook een wagen, zodat een gewonde indien nodig snel naar het ziekenhuis kan worden gebracht. De fiets is zaterdag drie keer gebruikt. In één geval moest de hulpvrager naar het ziekenhuis. (ANP)

Lees ook:

Klink onderzoekt snelheid ambulances

Klink wil 47 extra ambulances

Definitief akkoord over B3-ambulancediensten

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.