Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Ambulancepersoneel wil maatregelen tegen geweld

Ambulancepersoneel van VZA (Verenigd Ziekenvervoer Amsterdam) wil dat burgemeester Cohen donderdagmiddag voor 14.00 uur komt met concrete voorstellen om een eind te maken aan het geweld tegen ambulancepersoneel.

Zestien personeelsleden van de avondploeg, de helft van het beschikbare ambulancepersoneel, legden woensdagavond vier uur lang het werk neer om zich te beraden op stappen na het zoveelste geweldsincident. Het incident betrof een steekpartij in Amsterdam-West die tegen zes uur plaatsvond. Omstanders bedreigden de werknemers van VZA die het slachtoffer hielpen “ernstig met de dood”. Volgens een zegsman werden “zowel de hulpverlening als de hulpverleners zelf ernstig in gevaar gebracht”.

De nachtploeg heeft het werk inmiddels weer hervat, maar het personeel legt donderdagavond weer het werk neer wanneer overleg met de Amsterdamse bestuurders uitblijft. “Er is nog geen bom ontploft, maar er tikt er nu wel eentje”, aldus een zegsman van VZA. Niet alleen het personeel in Amsterdam legt dan het werk neer, maar ook in de regio’s rond de hoofdstad, zoals Purmerend en Zaandam. (Zorgvisie – Jolande den Hollander)

Lees ook:

Ambulancefiets in binnenstad Utrecht

Klink wil 47 extra ambulances

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.