Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Amerikaanse regering stelt eerste 800 miljoen euro beschikbaar voor invoering EPD

Mario Gibbels
De Amerikaanse regering heeft de eerste 800 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de invoering van het elektronisch patiëntendossier (EPD). Dat meldt E-Health Europe. President Obama streeft ernaar dat binnen vijf jaar iedere Amerikaan een eigen EPD heeft.

Met behulp van de eerste 800 miljoen euro zullen er centra voor zorgict opgezet worden die de zorgaanbieders gaan assisteren bij de invoering van het EPD. Daarnaast zal het geld gebruikt worden voor ‘health information networks’ die het mogelijk moeten maken om patiëntgegevens over heel de Verenigde Staten uit te wisselen. In totaal heeft Obama 14 miljard euro gereserveerd voor de invoering van het EPD.

Zorgaanbieders kunnen aanspraak maken op het geld door aan te tonen dat ze zinvol gebruik maken van het EPD. Wat onder ‘zinvol gebruik’ verstaan moet worden, dient echter nog ingevuld te worden. Op dit moment maakt naar schatting slechts 10 procent van de Amerikaanse artsen gebruik van een EPD. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.