Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Amerikanen vertrouwen arts wel maar EPD niet

Annelies Vermeulen
Amerikanen vertrouwen hun artsen wel dat zij medische informatie vertrouwelijk in een EPD vermelden, maar hebben er geen vertrouwen in dat de informatie veilig is in een EPD. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek.
Amerikanen vertrouwen arts wel maar EPD niet

De Amerikanen vinden het het belangrijkst dat hun persoonlijke en financiële informatie privé blijft. Daarna komt de medische informatie. Meer dan 80 procent van de Amerikanen is ervan overtuigd dat de dokter alleen de medische en persoonlijke informatie gebruikt voor de juiste doeleinden. Maar 49 procent van die mensen denkt dat een EPD een negatieve invloed heeft op hun privacy. 27 procent denkt dat een EPD een positieve invloed heeft.

Verantwoordelijk

Als de Amerikanen moeten kiezen wie primair verantwoordelijk is voor hun gegevens, gaat 84 procent voor de huisarts en slechts 6 procent voor een ziekenhuis of een ICT-bedrijf. De respondenten waren bang dat hun gegevens terechtkomen op het internet of worden gebruikt voor criminele doeleinden. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Amerikaanse minister voorspelt digitale revolutie in de zorg

Tien procent Amerikaanse artsen gebruikt EPD

Medische gegevens miljoenen Amerikanen op straat

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.