Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Amphia scoort onvoldoende op medicatieveiligheid

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft 11 februari een onaangekondigd bezoek gebracht aan verpleegafdelingen van het Amphia ziekenhuis. Hieruit blijkt dat het ziekenhuis niet voldoet aan alle voorwaarden voor goede zorg bij de bereiding en toediening van high risk medicatie.
Amphia Ziekenhuis

De Inspectie bracht op 11 februari 2016 een onaangekondigd bezoek aan verschillende verpleegafdelingen en de apotheek van het Amphia ziekenhuis. In dit inspectiebezoek is getoetst of aan voorwaarden en normen voor het klaarmaken en toedienen van high risk medicatie wordt voldaan. Dat blijkt niet het geval op de thema’s organisatiebeleid en medicatiebereidingsproces.

Onvoldoende
De Inspectie schrijft: ‘Uw ziekenhuis voldoet niet aan alle voorwaarden voor goede zorg bij de bereiding en toediening van high risk medicatie. Het instellingsbeleid High Risk medicatie is als onvoldoende beoordeeld, de naleving van de relevante normen door zowel de apotheek alsmede de afdeling is op diverse belangrijke onderdelen onvoldoende. Dit is een risico voor de patiëntveiligheid.’ Het ziekenhuis krijgt de tijd maatregelen door te voeren om de kwaliteit op orde te krijgen.

Dossier Kwaliteitsnormen
Om kwaliteit te garanderen stellen wetenschappelijke verenigingen kwaliteitsnormen op. Ziekenhuizen proberen hier zo goed mogelijk aan te voldoen, terwijl verzekeraars over hun schouders meekijken.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.