Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Amphia Ziekenhuis onder verscherpt toezicht

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft het Amphia Ziekenhuis te Breda en Oosterhout voor een periode van zes maanden onder verscherpt toezicht gesteld. De inspectie stelt tekortkomingen vast met betrekking tot de patiëntveiligheid in het ziekenhuis.
amphiaziekenhuis.jpeg

Sinds februari 2016 heeft de inspectie het toezicht op het Amphia Ziekenhuis geïntensiveerd, omdat er in een korte tijd veel verbeteringen moesten worden doorgevoerd. Dit deed zij, omdat zij tijdens onaangekondigde toezichtbezoeken risico’s signaleerde op het gebied van medicatieveiligheid. Het bestuur en medische staf onderkenden deze bevindingen en namen daarop actie.

Dossier Kwaliteitsnormen
Om kwaliteit te garanderen stellen wetenschappelijke verenigingen kwaliteitsnormen op. Ziekenhuizen proberen hier zo goed mogelijk aan te voldoen, terwijl verzekeraars over hun schouders meekijken.

 Inspectieonderzoeken
Tijdens inspectiebezoeken in mei 2016 heeft de inspectie vastgesteld dat het Convenant Medische Technologie en het Veiligheidsmanagementsysteem onvoldoende zijn geïmplementeerd. Dit geeft risico’s voor de patiëntveiligheid. De verbeteringen op medicatieveiligheid lopen op schema. De bijkomende zaken en de complexiteit van de te nemen verbeteracties vragen om een versnelling van de verbetermaatregelen en zijn voor de inspectie de reden om het Amphia Ziekenhuis voor een periode van zes maanden onder verscherpt toezicht te stellen.

 Verscherpt toezicht
De inspectie zal tijdens het verscherpt toezicht nauwkeurig in de gaten houden of de nodige verbetermaatregelen worden uitgevoerd en geborgd. Dit zal de inspectie onder andere doen door het afleggen van onaangekondigde toezichtbezoeken.

Lees hieronder de IGZ-rapporten over Amphia:

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.