Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Amsta in de clinch met staatssecretaris Van Rijn

De Amsterdamse zorgorganisatie Amsta betreurt een brief van staatssecretaris Martin van Rijn van VWS. In de brief van 7 maart schrijft Van Rijn aan de Tweede Kamer dat Amsta een onjuiste voorstelling van zaken geeft over tariefkortingen door zorgkantoren. Vandaag reageert Amsta hierop met de stelling dat het Van Rijn is die fout zit.
Amsta in de clinch met staatssecretaris Van Rijn
Foto: Jacques Zorgman

Bestuurder Relinde Weil van Amsta liet begin februari weten dat haar instelling voor hetzelfde bedrag gekort wordt door zorgkantoren als waarvoor het extra middelen ontvangt van VWS. Daarmee doelt zij op de zogenoemde intensiveringsgmiddelen voor extra intramuraal personeel. Dit bedrag zou wegvallen door de tariefkortingen van de zorgkantoren van Zorg en Zekerheid en de CZ-zorgkantoren. Hierop heeft de vaste commissie voor VWS vragen gesteld aan de staatssecretaris. Hij schrijft op 7 maart: ‘Het is een onjuiste voorstelling van zaken dat de tariefkorting van de zorgkantoren de verhoging van de maximumtarieven weer ongedaan heeft gemaakt. Ten eerste omdat de tariefkorting van

3
27

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.