Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Amsta in de clinch met staatssecretaris Van Rijn

De Amsterdamse zorgorganisatie Amsta betreurt een brief van staatssecretaris Martin van Rijn van VWS. In de brief van 7 maart schrijft Van Rijn aan de Tweede Kamer dat Amsta een onjuiste voorstelling van zaken geeft over tariefkortingen door zorgkantoren. Vandaag reageert Amsta hierop met de stelling dat het Van Rijn is die fout zit.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Amsta in de clinch met staatssecretaris Van Rijn
Foto: Jacques Zorgman

Bestuurder Relinde Weil van Amsta liet begin februari weten dat haar instelling voor hetzelfde bedrag gekort wordt door zorgkantoren als waarvoor het extra middelen ontvangt van VWS. Daarmee doelt zij op de zogenoemde intensiveringsgmiddelen voor extra intramuraal personeel. Dit bedrag zou wegvallen door de tariefkortingen van de zorgkantoren van Zorg en Zekerheid en de CZ-zorgkantoren. Hierop heeft de vaste commissie voor VWS vragen gesteld aan de staatssecretaris. Hij schrijft op 7 maart: ‘Het is een onjuiste voorstelling van zaken dat de tariefkorting van de zorgkantoren de verhoging van de maximumtarieven weer ongedaan heeft gemaakt. Ten eerste omdat de tariefkorting van

3
43

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

3 REACTIES

  1. Gelukkig gaan zorgverleners steeds meer de nog ongelijke strijd aan met de kongsi van de politiek bijgestuurde woekerpolisverzekeraarsgieren en de pennywijze overheid. Misschien begint toch de victorie bij AYSAL ERBUDAK ,ook te onaangenaam voor de ”gevestigde orde van the-old-boys ”.

  2. Lees alle reacties
  3. Heeft Weil ook rekening gehouden met hoge ontvangen gelden van VWS voor gekwalificeerd en voorgeschreven aantallen verzorgsters, terwijl hij structureel te weinig en te weinig opgeleide verzorgsters heeft geplaatst; HEEL JAMMER VOOR DE PATIENTEN (daar komt het verhaal van: enkele uren in je eigen drek zitten!! en nog veel en veel meer)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.