Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Amsterdam in zee met elf WMO-aanbieders

Amsterdam heeft elf thuiszorgaanbieders een gunning verleend om huishoudelijke zorg te leveren. De contracten hebben een looptijd van een jaar.

Tien van de aanbieders waren al actief in de hoofdstad, een is nieuw. Bij de Amsterdamse WMO-aanbesteding viel twee miljoen uur thuiszorg aan 22.000 klanten te verdelen. Een klein aantal cliënten, ongeveer 400, zal een nieuwe thuiszorgaanbieder moeten kiezen, omdat de huidige geen gunning heeft gekregen.

Minimumprijs

Amsterdam stelde tijdens de selectieprocedure ook een minimumprijs vast. Dat moest voorkomen dat bedrijven weliswaar een zeer goedkoop, maar kwalitatief slecht aanbod zouden doen.

Contracten

Amsterdam heeft bij haar keuze voor thuiszorgaanbieders vooral gelet op kwaliteit en veel minder op de prijs. De gemeente baseerde haar besluit voor maar 20 procent op de kosten en voor 80 procent op de aangeboden hulp in het huishouden.

De contracten hebben een looptijd van een jaar en gaan per 1 januari 2008 in. Er is een mogelijkheid om de contracten twee keer met een jaar te verlengen. (Zorgvisie – Bart Kiers)

Links

Amsterdam kiest voor 15 WMO-aanbieders

Cordaan en Amsterdam Thuiszorg willen fuseren

Extra geld voor thuiszorg Gooi en Vechtstreek

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.