Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Amsterdam Thuiszorg opent apotheek

MAARSSEN - Amsterdam Thuiszorg opent een eigen apotheek. Ze wil ongelukken met medicijnen voorkomen door medicijnen te verpakken in afgepaste porties.

De Amsterdamse thuiszorgorganisatie begint de apotheek omdat veel van haar klanten meerdere geneesmiddelen gebruiken. Daar gebeuren nogal eens ongelukken mee. “Driekwart van de zorgincidenten die bij ons gemeld worden, heeft te maken met medicijnen”, vertelt bestuursvoorzitter Gerard Tanke. De nieuwe apotheek, Medcount, verpakt geneesmiddelen in afgepaste porties, zogenaamde baxterverpakkingen. Mensen die bijvoorbeeld twee keer per dag diverse pillen moeten innemen, krijgen in plastic zakjes een dag- en een avondportie. Amsterdam Thuiszorg heeft eerder de bestaande hoofdstedelijke apotheken verzocht om verstrekking van baxterverpakkingen, maar die wilden daar niet in investeren.

Medcount krijgt deze week haar vergunning. De apotheek is gevestigd in Almere en bezorgt de medicijnen bij mensen thuis. Amsterdam Thuiszorg heeft 50 procent van de aandelen in de nieuwe apotheek, maar krijgt volgens directeur Theo van Voren “een veel hoger aandeel in de winst”. Zo verwacht de thuiszorgorganisatie de investeringen die nodig zijn voor de slimme verpakkingen te kunnen financieren. De overige aandelen zijn in handen van private investeerders. (ZorgVisie – Krista Kroon)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.