Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Amsterdam zet eigen zorginspectie op

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Een Amsterdamse 'zorginspectie' moet de vele problemen te lijf gaan die er zijn in de hoofdstedelijke zorginstellingen.
Amsterdam zet eigen zorginspectie op
Premium

 

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  5 REACTIES

  1. Ik vraag me af of dit een verstandige zet is van de stad Amsterdam…
   Beter is intensieve samenwerking met de IGZ en bijvoorbeeld een tussenpersoon die de werkwijze van de IGZ goed kent en extra bezoeken uitvoert. De wetten, veldnormen en vervolgstappen behoren namelijk op zelfde wijze beoordeeld te worden.

  2. Lees alle reacties
  3. Wat de Inspectie (IGZ) op een gegeven moment ziet, zien de medewerkers al veel eerder. De medewerkers vormen de eigen ‘inspectie’ van de instelling. Wanneer men niet naar hen luistert, krijg je ‘VU’ en ‘AMC’ toestanden. En dan toestanden van uitersten. Aan de ene zijde krijg je Klokkenluiders en aan de andere kant het Openbaar Ministerie. Het is maar waar je voor kiest.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.