Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Amsterdamse ziekenhuizen gaan samenwerken

Mark van Dorresteijn
Het Slotervaartziekenhuis en het Antoni van Leeuwenhoek (AvL) gaan verregaand samenwerken. Dat hebben de Amsterdamse ziekenhuizen vrijdag officieel bekendgemaakt.
Amsterdamse ziekenhuizen gaan samenwerken
Foto: ANP

De samenwerking was al aangekondigd en volgt uit de overname van het Slotervaartziekenhuis door zorgondernemer Loek Winter. Het Slotervaartziekenhuis draagt een aantal taken over aan het in kanker gespecialiseerde AvL. Het gaat om de apotheekactiviteiten, de oncologische neurochirurgie en concentratie van de intensive care bij het AvL. Ook breiden de ziekenhuizen de samenwerking uit op algemene en medisch ondersteunende functies. De samenwerking moet leiden tot betere kwaliteit voor de patiënten, aldus Winter en bestuursleden van de ziekenhuizen.

Personele gevolgen

Welke gevolgen de samenwerking heeft voor het personeel, is nog niet bekend. Volgens Winter zijn ontslagen niet uit te sluiten maar zal hij er alles aan doen om gedwongen ontslagen te voorkomen.

Beslaglegging

Winter en bestuursleden van de ziekenhuizen lieten weten dat de beslaglegging op de aandelen van het Slotervaartziekenhuis door oud-bestuurster Aysel Erbudak geen invloed heeft op de koopovereenkomst en de samenwerkingsplannen. ‘De overname is een feit’, lieten ze weten. Volgens de Winter speelt de ruzie alleen tussen aandeelhouders en heeft hij daar geen rol in. ‘In een huis waar beslag op is gelegd, kun je nog goed wonen.’

Overname

Erbudak heeft geprobeerd de overname tegen te houden. Haar familie heeft beslag laten leggen op de aandelen van grootaandeelhouder Delta Onroerend Goed, waarin de erven van grootaandeelhouder Jan Schram zitten. Zij hadden het ziekenhuis verkocht aan Winter. Erbudak heeft met haar kinderen ook een belang in het ziekenhuis en zegt een vordering op Delta te hebben. Hun belang in het ziekenhuis is verwaterd door een volgens Erbudak onrechtmatige aandelenemissie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.