Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

André Endeman nieuwe bestuurder Zorggroep Sint Maarten

Tea Keijl
André Endeman treedt toe tot de raad van bestuur van de Twentse Zorggroep Sint Maarten. Per 1 april 2019 zal hij samen met Patricia Bangma de raad van bestuur vormen. In juli vorig jaar werd bekend dat haar twee collega-bestuurders al na een jaar afscheid hadden genomen.
André Endeman rvb Zorggroep Sint Maarten

Het management, de cliëntenraad en de ondernemingsraad kozen unaniem voor de ervaren bestuurder. Endeman begon zijn loopbaan als verpleegkundige, studeerde vervolgens bestuurskunde in Nijmegen en heeft inmiddels zo’n dertig jaar ervaring als leidinggevende en bestuurder. De afgelopen vijftien jaar werkte hij bij ouderenzorgaanbieder Markenheem in Doetinchem, sinds 2013 als bestuurder.

Vertrek groot deel vorige bestuur na één jaar

Zorggroep Sint Maarten maakte juli vorig jaar bekend dat twee van de drie bestuurders al een jaar na aantreden afscheid namen. De drie waren tegelijk begonnen en zagen destijds het gezamenlijk bestuur vol vertrouwen tegemoet. In het decembernummer van Zorgvisie magazine vertelde de huidige voorzitter van de raad van toezicht Mark Boumans welke lessen de organisatie uit dit debacle heeft getrokken. Het management, de cliëntenraad en ondernemingsraad zijn nauw betrokken bij de werving van de nieuwe bestuurder. ‘Er is een long- en een shortlist met eisen aan de profielschets opgesteld en een nieuw selectiebureau in de arm genomen. We hebben er alle tijd voor genomen. Nadat het profiel was vastgesteld, is het selectiebureau kandidaten gaan benaderen om te kijken wie zich goed vertegenwoordigd voelt door dit profiel.’

Sinds december 2016 is Endeman tevens lid van het bestuur van WGV Zorg en Welzijn. Daarnaast is hij voorzitter van het Kennisnetwerk Kwetsbare Ouderen West-Achterhoek.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.