Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

André Postema stopt als bestuursvoorzitter Stichting IZZ

Mark van Dorresteijn
André Postema is per 31 december 2011 gestopt als voorzitter van de Stichting IZZ. Hij heeft deze nevenfunctie vervuld sinds januari 2009.
André Postema stopt als bestuursvoorzitter Stichting IZZ

Postema is lid van het college van bestuur van Universiteit Maastricht. Daarnaast is hij medio 2011 benoemd tot lid van de Eerste Kamer namens de PvdA. De werkzaamheden voor zijn nieuwe functie in de Eerste Kamer zorgen ervoor dat hij afstand doet van zijn werkzaamheden binnen de Stichting IZZ.

Opvolging

Totdat er in definitieve opvolging is voorzien, zullen de taken bij stichting waargenomen worden door de vicevoorzitter, Henk Prins. Prins is sinds september 2008 lid van het bestuur van Stichting IZZ namens Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland.

Stichting IZZ

Stichting IZZ is in 1977 opgericht door werkgevers en werknemers in de zorg en is de beleidsorganisatie achter de collectieve zorgverzekering voor medewerkers in de gezondheidszorg. De IZZ Zorgverzekering is opgenomen in de belangrijkste zorg-cao’s (Ziekenhuizen, Geestelijke gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg, Huisartsenzorg, Gezondheidscentra, Sanquin en Verpleeg-, verzorgingshuizen en thuiszorg). Uniek is dat werkgevers en werknemers in de zorg – via Stichting IZZ – gezamenlijk zeggenschap hebben over de inhoud en prijs van de zorgverzekering. Bijna een half miljoen Nederlanders zijn verzekerd bij IZZ. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

1 REACTIE

  1. Is deze man nu een lulletje rozewater of heel verstandig? Rogier van Boxtel is lid van de 1e kamer en bestuursvoorzitter van Menzis. Loek Hermans is lid van de 1e kamer, voorzitter van serie Raden van Toezichten, en we kunnen wel doorg aan: Wiegel is…

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.