Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Anouchka van Miltenburg nieuwe voorzitter Tweede Kamer

VVD-Kamerlid Anouchka van Miltenburg is gisteren gekozen tot voorzitter van de Tweede Kamer. In de zorgsector is Van Miltenburg bekend als woordvoerder op de terreinen AWBZ, Wmo, medisch-ethische kwesties, welzijn, ouderenbeleid en gehandicaptenbeleid.
Anouchka van Miltenburg nieuwe voorzitter Tweede Kamer

Als Kamerlid speelde Van Miltenburg een belangrijke rol bij de invulling van de Wmo. Middels drie Kamerbreed gesteunde amendementen wist zij de kern van de wet te veranderen. Daarbij introduceerde zij in de Nederlandse welzijnswetgeving het nieuwe begrip compensatieplicht, hetgeen door velen in de sector als revolutionair wordt beschouwd. Om haar inzet bij de invoering van de Wmo, met name wegens de compensatieplicht, reikte de CG-Raad haar in december 2006 de Fakkel uit, de prijs voor de politicus die zich in dat jaar het meest heeft ingespannen voor gehandicapten.

CV

Van Miltenburg studeerde journalistiek in Tilburg en was tien jaar journalist, onder meer bij het NOS-Journaal. Ze was één jaar lid van de gemeenteraad Zaltbommel voor ze in januari 2003 voor de VVD in de Tweede Kamer kwam. Ze voerde onder meer het woord op het gebied van langdurige zorg, mediabeleid, homo-emancipatie en medische ethiek. In oktober 2010 werd Van Miltenburg vicefractievoorzitter. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Van Miltenburg: ‘Meer duidelijkheid over Meavita’

AWBZ-serie Anouchka van Miltenburg: ‘Scheiden van wonen en zorg is prioriteit nummer één’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.