Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Antonius annuleert bericht weigering medicijnen

Redacteur Zorg+Welzijn
Het Antonius Ziekenhuis heeft geblunderd met de plaatsing van een bericht over weigering van medicijnen aan patiënten die geen inzage willen geven in hun medische dossier. Het ziekenhuis heeft het bericht van de website gehaald.
Antonius annuleert bericht weigering medicijnen

‘Het bericht dat wij eerder op onze website plaatsten over het niet verstrekken van medicatie als de patiënt geen toestemming geeft voor inzage in het epd (elektronisch patiëntendossier) klopt niet. Dit bericht berust op een misverstand.’ Dat publiceerde het Antonius Ziekenhuis twee uur nadat de website had gemeld dat de ziekenhuisapotheek geen medicijnen meegeeft aan patiënten die weigeren inzage te geven in hun actuele medische dossier.’

Checken

Voor behandelaars is het van belang de juiste informatie te hebben van de medische situatie van een patiënt. Apothekers moeten bijvoorbeeld checken of medicijnen wel matchen of dat er niet te veel medicijnen worden geslikt. Op 1 januari wordt een landelijke maatregel ingevoerd waardoor behandelaars via het Landelijk Schakelpunt gegevens over een patiënt kunnen opvragen. De patiënt moet daar wel zelf toestemming voor hebben gegeven.

Toegankelijk

De brancheorganisatie van apothekers KNMP benadrukt dat het in het belang van patiënten is dat hun gegevens via het LSP toegankelijk zijn. Maar deelname is vrijwillig. Wie niet mee wil doen, moet in elke apotheek zijn medicijnen kunnen krijgen, aldus de apothekersorganisatie. (Zorgvisie – Carolien Stam / foto: ANP Lex van Lieshout)

Apotheek: Geen medicijnen voor EPD-weigeraars

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.