Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ANWB verzorgt traumaheli naar de Wadden

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
De ANWB mag de komende vijf jaar het ambulancevervoer door de lucht verzorgen vanaf de Waddeneilanden.
traumaheli.vierkant.anwb.jpg

De Regionale Ambulancevoorziening Fryslân heeft de aanbesteding voor het inhuren van een helikopter en bijbehorende piloten gegund aan ANWB Medical Air Assistance.

Contract
Afgelopen vrijdag is op het hoofdkantoor in Den Haag het contract getekend voor de duur van vijf jaar. Rond november zullen de eerste vluchten met patiënten, die met spoed vanaf de Waddeneilanden naar een ziekenhuis aan de vaste wal moeten, worden uitgevoerd.

Reserve
Naar verwachting gaat de traumaheli jaarlijks zo’n driehonderd vluchten afleggen vanaf vliegbasis Leeuwarden. Ook is er een reservehelikopter, om de continuïteit van ambulancezorg vanaf de Waddeneilanden altijd te waarborgen, zo laat de ANWB weten.

Dossier Zorginkoop
Zorgverzekeraars kopen zorg in bij zorgaanbieders. De contractonderhandelingen verlopen niet altijd even gemakkelijk. Hoe het de partijen vergaat, leest u in het dossier Zorginkoop.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.