Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

App voor mantelzorgers gratis te downloaden

Annelies Vermeulen
De eerste iPhone App is voor mantelzorgers gratis te downloaden in de App store onder de naam Caren. Caren is een initiatief van Nedap healthcare.
App voor mantelzorgers gratis te downloaden

Tijdens de Zorg & ICT beurs is de App al gedemonstreerd aan het publiek. Het bevat een online agenda waarin een mantelzorger de taken en zorg rondom een zorgbehoevend persoon kan verdelen en regelen. In de App kan een mantelzorger verwanten en bekenden uitnodigen die ook kunnen zorgen. In de gezamenlijke agenda staat wanneer wie langs komt en kan men voor elkaar berichten achterlaten. De mantelzorger wordt direct op de telefoon herinnerd aan toekomstige afspraken. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

MantelPlan ondersteunt mantelzorgers via website

Lokale website voor hulp mantelzorgers online

Helpjemee.nl nieuwe site voor mantelzorgers

6 REACTIES

  1. Na ruim negen jaar Mantelzorgers ondersteunt te hebben en heb ervaren hoe ingewikkeld het voor hen is om de zorg te kunnen structureren en coordineren, juich ik elk hulpmiddel toe die deze taak voor hen kan “vergemakkelijken”.
    Dat niet iedereen gebruik kan maken van moderne technieken is helaas een feit, maar het goede nieuws is dat er veel in ontwikkeling is.

  2. Lees alle reacties
  3. Ik juich dit initiatief erg toe, ook al is het nu nog alleen voor Apple (Iphone en Ipad) geschikt. Het gaat er namelijk om dat we de 1e hindernissen voor gebruikers wegnemen om hulpmiddelen te gebruiken. Daarmee doet deze gebruiksvriendelijke app een goede poging. De toekomst voor slimme zorg oplossingen voor de gevolgen vergrijzing zit namelijk niet in de techniek, maar vooral in de mate waarin we de mensen kunnen overtuigen en goed ondersteunen om innovatieve en gebruiksvriendelijke producten en diensten voor sociale doeleinden te gaan gebruiken. Laten we vooral met dit soort App’s de eerste schapen over de dam krijgen. Dan zullen er vast meer volgen op Android en Symbian.

  4. Ach zo heel bijzonder is dit niet. Het klinkt als de standaard functionaliteit van een gmail agenda. Deze is dan weer makkelijk te integreren op een android telefoon.
    Klinkt inderdaad als een publiciteitsstunt; kijk ons eens hip zijn met onze iphone app.

  5. Waarom nou weer een ‘app’ alleen voor iOS? Onder de noemer smartphones heeft de iPhone een klein aandeel, wordt snel ingehaald door Android en Symbian heeft vooralsnog het grootste matrktaandeel. Wil je het brede publiek bereiken, maak dan een app (vaak een aangekleede browser) die in ieder geval op meerdere OS’en gebruikt kan worden.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.