Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Arnold Moerkamp: ‘De verpleging was het ergste’

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Arnold Moerkamp was niet te spreken over de bejegening door verpleegkundigen in het ziekenhuis na een operatie. Dat zegt de voorzitter raad van bestuur van Zorginstituut Nederland in een interview in Zorgvisie Magazine.
Arnold Moerkamp
Foto: Zorginstituut

Twee jaar geleden belandde Arnold Moerkamp, voorzitter raad van bestuur van Zorginstituut Nederland, met vreselijke buikpijn in het ziekenhuis. Bij een geslaagde operatie werd een stuk darm verwijderd. Het verblijf in het ziekenhuis viel tegen. Moerkamp trof een regime van verpleegkundigen van de oude stempel. Hij miste empathie bij het verpleegkundig personeel. ‘Ik verwacht van zorgprofessionals dat ze aanvoelen hoe kwetsbaar patiënten zijn. De bejegening was verschrikkelijk.’ De ervaring sterkte Moerkamp in de overtuiging dat het perspectief van patiënten cruciaal is bij het opstellen van uitkomstmaten in de zorg. Lees hier het hele interview met Moerkamp in de Rubriek ‘In de praktijk’ in Zorgvisie Magazine, waarin zorgprofessionals spreken over hun ervaringen als patiënt.

1 REACTIE

  1. Heel vervelend dat dhr Moerkamp geen empathische verpleegkundigen trof en dat meen ik oprecht!
    Dhr Moerkamp is zelf echter ook weinig empathisch:hij ” trof een regime van verpleegkundigen van de oude stempel.”
    Nu weet ik uit eigen ervaring dat veel verpleegkundigen van de oude stempel niet alleen technisch heel goed in hun werk zijn maar ook uitblinken in empathie!
    Van de voorzitter van de raad van bestuur van Zorginstituut Nederland zou je toch een meer genuanceerde reactie verwachten!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.