Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Arts-assistent blijkt psychiatrisch patiënt

De politie heeft half november een arts-assistent weggehaald bij de GGZ Zoetermeer omdat de man zelf psychiatrisch patiënt bleek te zijn. Een woordvoerster van de politie bevestigde vrijdag berichtgeving over de zaak in De Telegraaf.

De man was sinds begin november actief voor de instelling voor geestelijke gezondheidszorg, na bemiddeling door een uitzendbureau. Twee weken later ontdekte de directeur van GGZ Zoetermeer dat de arts-assistent via een gerechtelijke machtiging zelf onder toezicht stond van een andere instelling, in Den Haag.

Teruggebracht

De politie werd ingeschakeld en de psychiatrisch patiënt werd, naar verluidt hevig tegenstribbelend, teruggebracht naar de plek waar hij onder behandeling stond.

Geen contact

Volgens directeur behandelzaken Maurice Kattemölle van GGZ Zoetermeer was de assistent-arts nog bezig met zijn inwerkperiode toen bleek dat hij zelf kampte met ernstige geestelijke problemen. “Hij had nog geen één-op-ééncontact met patiënten”, aldus Kattemölle.

BIG-registratie

De directeur heeft zich er zeer over verbaasd dat zijn tijdelijke werknemer gewoon stond geregistreerd in het zogenoemde BIG-register, dat een overzicht biedt van personen die werkzaam zijn in de gezondheidszorg. Bij aangetoonde wanprestatie kan een arts worden geschrapt uit deze lijst, maar dat was in dit geval nog niet gebeurd. “Kennelijk worden de BIG-registratie en de situatie van deze meneer gezien als twee los staande zaken”, constateert Kattemölle. “Voor hetzelfde geld gebeurt het een volgende keer gewoon weer.”

IGZ

Kattemölle heeft de zaak in een brief onder de aandacht gebracht bij de inspectie voor de gezondheidszorg. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.