Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Arts en Zorg wil Zorgpunt overnemen

Eerstelijnsketens Arts en Zorg en Zorgpunt werkten al samen en hebben de overnameplannen onlangs bij de NMa aangemeld.
Arts en Zorg wil Zorgpunt overnemen

Arts en Zorg en Zorgpunt zijn vooral actief in Zuid-Holland en Noord en Oost Nederland, verspreid over zo’n 50 locaties.

Arts en Zorg

In die gebieden wordt door 500 zorgverleners geïntegreerde eerstelijnszorg aangeboden door huisartsen, apothekers, fysiotherapeuten en ggz hulpverleners.

Grootste aandeelhouder in de nieuwe combinatie wordt NPM Healthcare, dochter van NPM Capital, een van de aandeelhouders van Arts en Zorg.

Zorgpunt

Zorgpunt exploiteert een keten van eerstelijns gezondheidscentra en apotheken. Aandeelhouders zijn zorgverzekeraar Menzis en Reggeborgh. Eind november 2011 kondigden de organisaties hun samenwerking aan. Menzis heeft zijn aandeel toen teruggebracht naar een minderheidsbelang. Bestuurslid Bas Leerink verwoordde het destijds alsvolgt: ‘We werden in sommige regio’s geconfronteerd met acute problemen bij de opvolging van huisartsen. Daarnaast wilden we de geïntegreerde zorg in Nederland verder stimuleren en de organisatiegraad van de eerste lijn verhogen. Er is tegen het belang van Menzis in eerstelijnscentra altijd veel weerstand geweest, maar voor Menzis was dit een noodzakelijke stap. Nu onze doelen bereikt zijn kunnen we een stap terug doen naar een minderheidsbelang.’ (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.