Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Artsen hacken tegen MS

Redacteur Zorgvisie
Het VUmc slaat de handen ineen met verschillende organisaties om te hacken tegen MS. Samen met patiënten, programmeurs, engineers en hackers sluiten artsen zich 21 en 22 mei 36 uur lang op voor een hackathon.
Doctorhip400.jpg
Fotolia

De hackathon is een initiatief van innovatieplatform Mobile Doctors en stichting MoveS, in samenwerking met het VUmc MS Centrum Amsterdam, PricewaterhouseCoopers (PwC) en Many2More. Honderdvijftig ervaringsdeskundigen en mensen uit verschillende beroepsgroepen krijgen volgens de organisatoren ’in deze snelkookpan van 36 uur de kans om de wereld van artsen, onderzoekers en MS-patiënten op z’n kop te zetten.’

Hacken tegen MS
Doel van de hackathon is artsen en onderzoekers tot nieuwe inzichten te laten komen, door ze te helpen meer te leren over het functioneren van mensen met MS, maar ook om nieuwe manieren te vinden om het leven van patiënten gemakkelijker te maken. Daarbij krijgen de deelnemers toegang tot allerlei soorten data, ontwikkelplatformen en API’s en worden ze begeleid door een expert panel van artsen, onderzoekers, consultants en patiënten van Mobile Doctors, MoveS, het VUmc, IBM en PwC.

MS de wereld uit
‘Als je de diagnose MS krijgt betekent dit dat een deel van de dromen die je hebt niet meer uitkomt’, zegt Thomas Sanders, patiënt en medeoprichter van MoveS. ‘Het bij elkaar brengen van de verschillende partijen zorgt er hopelijk voor dat we een paar dromen wel kunnen laten uitkomen. Ik wil daarom iedereen oproepen zijn denkkracht beschikbaar te stellen om MS de wereld uit te helpen.’ Geïnteresseerden kunnen zich nog tot 2 mei aanmelden.

Dossier Innovatie in de zorg
Innovatie is nodig om kwaliteit en betaalbaarheid van zorg te garanderen. In dit dossier: nieuws, blogs en achtergronden over zorginnovatie.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.