Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ASVZ Groep verandert in Carante Groep

Redactie Zorgvisie
MAARSSEN - De Algemene Stichting Voor Zorg en dienstverlening (ASVZ Groep) verandert per 1 januari 2007 haar naam in Carante Groep. De landelijke koepelorganisatie voor regionale dienstverleners in de zorg vindt het tijd voor een naamswijziging na uitbreiding naar andere zorgsectoren.

De ASVZ, die in 2004 haar veertigjarig bestaan vierde, richtte zich in het begin voornamelijk op mensen met een verstandelijke beperking. Nu omvat de organisatie ook andere zorgsectoren zoals psychiatrie, welzijn en jeugdhulpverlening. Bij de koepel zijn negen stichtingen aangesloten: Amerpoort Asvz, ASVZ Zuid West, De Waerden, Fatima, Frion, Reinaerde, SIG, Stichting Maatschappelijk Werk Fryslân en triAde.

Amerpoort

De Amerpoort ASVZ, een Utrechtse organisatie voor dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking, haalt per 1 januari de toevoeging van de koepel van haar naam af. De Amerpoort vindt de toevoeging ASVZ overbodig en verwarrend, maar blijft de samenwerking met de koepel voortzetten en vermelden in haar uitingen. (ZorgVisie – Hanneke Bruggeman)

Lees ook:

Hilversum en Gooi-Noord verder als Tergooiziekenhuizen

Fusie in Zuid-Kennemerland

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.