Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Australië zoekt Nederlandstalige verplegers

Australië heeft een tekort aan verplegend personeel dat Nederlands spreekt. Dat meldt de NOS vandaag. De tienduizenden Nederlanders die in de jaren '50 naar de andere kant van de wereld trokken, leerden toen zo snel als ze konden Engels. Maar nu ze ouder worden, en soms dement, vergeten ze de Engelse taal en vallen ze terug op het Nederlands. Dus moet er hulp komen.
Australië zoekt Nederlandstalige verplegers

Het terugvallen naar de Nederlandse taal leidt regelmatig tot problemen in de zorg. Door de groeiende vraag naar Nederlandstalige verplegers, werken ze met stagiairs uit Nederland in Huize Avondrust. Dat is een verpleegtehuis speciaal voor Nederlanders in Melbourne. Barbara Claudfield van Dutch Care legt op de NOS uit: ‘Als iemand niet begrepen wordt dan heb je natuurlijk veel eerder kans op agressie, frustratie en irritatie. Als wij hen kunnen begrijpen doordat we hun taal spreken, zie je dat deze problemen afnemen.’ (NOS)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.