Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

AxionContinu opent nieuw concept zorghotel

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Ouderen- en thuiszorgorganisatie AxionContinu opent op 5 augustus haar nieuwe zorghotel de Wartburg in Utrecht.

‘We zijn een zorginstelling, dus het verblijf is via de AWBZ geregeld voor mensen die een zorgindicatie hebben ’, legt hotelmanager Heleen Engbers uit.

Revalidatie

Het zorghotel richt zich op zelfstandig wonende ouderen die na een ziekenhuisverblijf revalidatie nodig hebben.  Meestal is er sprake van co-morbiditeit die extra zorg behoeft. In zorgtermen: het zorghotel biedt geriatrische revalidatiezorg voor mensen met een indicatie vanaf zzp 6.

Zorghotel

Tot voor kort had AxionContinu een revalidatieafdeling op locatie Overvecht van het Sint Antonius Ziekenhuis. Die locatie gaat sluiten en dat bood de gelegenheid om de patiënten over te hevelen naar het zorghotel. Dat bevindt zich nu in een oud verpleeghuisgebouw dat voor het doel volledig is opgeknapt.

Verzekerde zorg

Van dit soort hotels zijn er momenteel maar drie in Nederland, weet Engbers. ‘Andere zorghotels bieden niet de verzekerde zorg aan die wij hier geven en hebben geen eigen team in dienst. Dat betekent dat gasten hun eigen huisarts of fysiotherapeut ‘mee moeten brengen’.’ Ook partners kunnen blijven logeren, daar zijn de tweepersoonskamers voor bedoeld. Die partner hoeft zelf geen zorgindicatie te hebben, in dat geval moet deze een bijdrage betalen voor het verblijf.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.