Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

AZM en VieCuri zetten samenwerking in de ijskast

Verregaande bestuurlijke samenwerking tussen het Academisch Ziekenhuis Maastricht (AZM) en VieCuri in Venlo is van de baan, nu een onderzoek daartoe is stopgezet. Dat meldt Dagblad De Limburger.
AZM en VieCuri zetten samenwerking in de ijskast
Foto: ANP Peter Wijnands

Bronnen in het Venlose ziekenhuis melden De Limburger dat de Vereniging Medische Staf van VieCuri een stokje voor de samenwerking heeft gestoken, omdat er te weinig garanties zouden zijn dat VieCuri baas in eigen huis blijft. Het Venlose ziekenhuis zou in de vorm van een bv onderdeel worden van Maastricht UMC+, de samenwerking tussen het AZM en de Universiteit Maastricht (UM). Vanwege de weerstand hiertegen hebben de twee ziekenhuisorganisaties nu besloten om een streep door de plannen te halen. VieCuri en Maastricht UMC+ bevestigen dat er gesprekken zijn gevoerd, maar willen daarover inhoudelijk niets kwijt. In een gezamenlijke verklaring stellen de beide organisaties al veelvuldig samen te werken. Bij de behandeling van patiënten, maar ook bij wetenschappelijk onderzoek en het opleiden van artsen.

Verklaring

‘Op basis van de omvang en de mate van samenwerking zou je op enig moment ook naar de aansturing kunnen kijken. Na een periode waarin we daarover oriënterende gesprekken hebben gevoerd, hebben we besloten dat de huidige samenwerking geen aanleiding vormt om de bestuurlijke structuur aan te passen’, staat in de verklaring te lezen.

Concentratie en netwerken

Concentreren of alleen verder? Voor die vraag staan veel zorginstellingen in deze onzekere tijden.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.