Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Banken investeren 133 miljoen in nieuwbouw HagaZiekenhuis

Het HagaZiekenhuis in Den Haag heeft de financiering rond voor de tweede fase van de nieuwbouw. Een consortium van BNG Bank en Rabobank financiert een bedrag van 133 miljoen euro. Hetzelfde consortium financierde in 2009 ook de eerste fase van de nieuwbouw van het HagaZiekenhuis voor een bedrag van 127 miljoen euro.
Banken investeren 133 miljoen in nieuwbouw HagaZiekenhuis

Fase 2 van de nieuwbouw omvat de bouw van een operatiecentrum, nieuwe huisvesting voor het Juliana Kinderziekenhuis en een multifunctioneel entreegebouw op locatie Leyweg. Bovendien omvat deze fase het laatste deel van de renovatie van locatie Leyweg en de realisatie van een nieuwe Dialyse afdeling op locatie Sportlaan. Deze Dialyse afdeling is al voltooid en in gebruik sinds mei 2011.

Voltooiing fase 1
De in 2011 gestarte fase 1 van de nieuwbouw nadert momenteel zijn voltooiing en omvat onder meer de renovatie van de verpleegafdelingen op locatie Leyweg en de vernieuwing van de Spoedeisende Hulp, Hartcentrum en Radiologie.

Gedaantewisseling
Door de bouwwerkzaamheden van fase 2 zal de locatie Leyweg een gedaantewisseling ondergaan. Het ontwerp kenmerkt zich door zachte, ronde lijnen, transparantie en een grote inval van daglicht; belangrijke kenmerken van het zorgconcept Planetree, van waaruit het HagaZiekenhuis werkt.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.