Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Natasja Baroch vertrekt bij zorgorganisatie Zuidwester

Redacteur Zorgvisie, Skipr en Qruxx.
Natasja Baroch stapt per 1 september 2018 op als lid van de raad van bestuur van Zuidwester. Met het vertrek van Baroch wordt de organisatie voor gehandicaptenzorg geleid door een eenhoofdige raad van bestuur.
Zuidwester gehandicaptenzorg
Foto: Zuidwester

Natasja Baroch stapte ruim vier jaar geleden in de raad van bestuur van Zuidwester, een organisatie in de gehandicaptenzorg in Zuidwest Nederland. Samen met bestuurder Hans Waardenburg kreeg zij de opdracht om na een financieel zware periode de kwaliteit van zorg voorop te stellen terwijl de bedrijfsvoering stabiel zou blijven. ‘Om de organisatie hier voor klaar te maken, hebben wij een besturingsfilosofie opgesteld die als doel heeft de driehoek van cliënt, verwant en professional in staat te stellen snel en goed te handelen’, vertelt Baroch.

Zuidwester

Vier jaar en twee reorganisaties later staat er volgens Baroch een wendbare en toekomstbestendige organisatie. ‘Natuurlijk is het nog niet klaar, maar toen wij kritisch gingen kijken naar de rol van de raad van bestuur in deze besturingsfilosofie kwamen wij tot de conclusie dat bij deze nieuwe fase van Zuidwester een eenhoofdige raad van bestuur toereikend is.’

Omdat de doelstelling het verder verbeteren van de kwaliteit van zorg is vanuit het concept van integrale bedrijfsvoering, blijft Hans Waardenburg, die onder andere een zorginhoudelijke achtergrond heeft, aan.

Bedrijfsleven

Baroch gaat zich oriënteren op een nieuwe stap. ‘Na tien jaar in de zorg heb ik zin in een nieuwe uitdaging en overweeg ik weer een stap richting bedrijfsleven.’ Natasja Baroch is registeraccountant en heeft als lid van de raad van bestuur de aandachtsgebieden bedrijfsvoering en HR.

Een van haar speerpunten is geweest de kennis en wijsheid van medewerkers beter te benutten bij beleids- en besluitvorming. Inmiddels worden bij Zuidwester medewerkers die mee willen denken betrokken bij belangrijke ontwikkelingen. Voorbeelden daarvan zijn het sociaal kader dat samen met medewerkers is ontwikkeld en het organisatieontwerp voor de ondersteunende diensten dat door medewerkers in co-creatie is vormgegeven.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.