Ouderen en e-health nog geen goede match

De aansluiting tussen e-health en 50-plussers kan beter. Verschillende barrières zorgen ervoor dat e-health nog niet succesvol is onder ouderen. Dat stelt Gaby Anne Wildenbos in haar proefschrift ‘Design Speaks: Improving patient-centeredness for older people in a digitalizing healthcare context’, waarmee zij op 22 maart 2019 zal promoveren aan het Amsterdam Universitair Medisch Centrum.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
promovenda ouderen en e-health
Gaby Anne Wildenbos promoveert op onderzoek naar barrières voor e-health bij ouderen

Om e-health beter aan te laten sluiten bij 50-plussers is het essentieel dat de barrières worden meegenomen in onderzoek en beleid omtrent e-health. Alleen dan heeft e-health kans van slagen bij deze doelgroepen en zal het de oplopende zorgkosten kunnen onderdrukken, aldus Wildenbos.

Frustratie

Wildenbos begon haar onderzoek in 2014. Ze merkte toen op dat, terwijl 50-plussers en ook 65-plussers destijds meer gebruikmaakten van tablets dan computers, e-health nog niet omarmd werd door deze groepen. Uit haar onderzoek blijken vier soorten barrières de aansluiting in de weg te zitten die te maken hebben met cognitie, motivatie, perceptie en fysiek. De

1
1101

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. Wat een interessant artikel. Het is inderdaad zo dat e-health voor 50-plussers lastig toepasbaar is. Zelf heb ik een artikel geschreven, waar uit blijkt dat het belangrijk is om patiënten mee te laten participeren bij het toepassen van e-health. Alleen zo kan (zeker bij de oudere generatie) e-health pas een succes worden. Lees hier het volledige artikel: https://medilease.nl/verbeteren-digitale-zorg-e-health-patientenparticipatie/

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.