Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Beatrixziekenhuis uitgeroepen tot beste ziekenhuis

Redacteur Zorgvisie
Het Rivas Beatrixziekenhuis is door het Algemeen Dagblad (AD) uitgeroepen tot beste ziekenhuis van het land. Onder meer beoordelingen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) wogen mee in de beslissing.
Thumbsup-Fotolia-400.jpg
Foto: Fotolia

Het ziekenhuis in Gorinchem staat op nummer 1 in de Ziekenhuis Top 100 van het dagblad. Het AD beoordeelt de ziekenhuizen uit de top 100 op 38 punten om een algemeen beeld te vormen over bijvoorbeeld oncologie, cardiologie, heupoperaties en kwaliteit van verpleging. Uit de test van dit jaar blijkt dat 40 procent van de ziekenhuizen de medicijncontrole niet goed uitvoert, terwijl 15 ziekenhuizen zich niet houden aan de norm voor blaaskankeroperaties. Ze opereren zonder voldoende ervaring te hebben en verrichten minder dan 20 operaties per jaar, meldt het dagblad.

Goede punten Beatrixziekenhuis
Het Beatrixziekenhuis doet het op veel van deze punten het best. De IGZ oordeelde dat de zorg voor kwetsbare oudere patiënten en de controle op medicijngebruik in het ziekenhuis goed zijn geregeld. Het Beatrix betrekt bij veel operaties een geriater en controleert ouderen op delirium of ondervoeding. Daarnaast heeft het ziekenhuis enkele jaren geleden besloten de complexe operaties over te laten aan grotere ziekenhuizen. Daardoor levert het Beatrix nu zelf vooral basiszorg en gaat de kwaliteit van die zorg volgens het AD omhoog. De hele top 100 van Nederlandse ziekenhuizen verschijnt morgen in het dagblad.

Dossier patientveiligheid Patiënten en cliënten moeten kunnen rekenen op veilige zorg. Soms gaan er dingen mis en dat leidt tot incidenten en calamiteiten. Zorginstellingen zijn verplicht calamiteiten te melden bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Evenals een patiënt of diens naaste kan de Inspectie een tuchtzaak aanhangig maken. Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.