Beddenreductie ggz nog beperkt

De afbouw van de capaciteit in de segmenten AWBZ en Beschermd wonen in de intramurale ggz verloopt langzaam. Volgens experts heeft dit te maken met financiële belangen, bedrijfsmatige risico’s en praktische belemmeringen. Dat schrijven zij in de Landelijke Monitor Intramurale GGZ (LMIG).
Beddenreductie ggz nog beperkt

Landelijke partijen hebben in het Bestuurlijk Akkoord afgesproken de intramurale ggz-capaciteit af te bouwen en te vervangen door ambulante zorg. Voor 2020 moet het aantal bedden met een derde zijn teruggebracht. De afspraken worden gevolgd via de Landelijke Monitor Intramurale GGZ (LMIG). De bevindingen in het eerste onderzoek zijn vooral gebaseerd op de cijfers van 33 ggz-organisaties die verenigd waren in de RvB (Raden van Bestuur voor Reductie van Plaatsen).

Intramurale ZVW-productie

De monitorresultaten over 2012 laten zien dat alleen in het segment Zorgverzekeringswet (ZVW) de afbouw in volle gang is (12 procent daling). Volgens het expertpanel komt deze afname

0
72

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.