Beddenreductie ggz nog beperkt

De afbouw van de capaciteit in de segmenten AWBZ en Beschermd wonen in de intramurale ggz verloopt langzaam. Volgens experts heeft dit te maken met financiële belangen, bedrijfsmatige risico’s en praktische belemmeringen. Dat schrijven zij in de Landelijke Monitor Intramurale GGZ (LMIG).

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Beddenreductie ggz nog beperkt

Landelijke partijen hebben in het Bestuurlijk Akkoord afgesproken de intramurale ggz-capaciteit af te bouwen en te vervangen door ambulante zorg. Voor 2020 moet het aantal bedden met een derde zijn teruggebracht. De afspraken worden gevolgd via de Landelijke Monitor Intramurale GGZ (LMIG). De bevindingen in het eerste onderzoek zijn vooral gebaseerd op de cijfers van 33 ggz-organisaties die verenigd waren in de RvB (Raden van Bestuur voor Reductie van Plaatsen).

Intramurale ZVW-productie

De monitorresultaten over 2012 laten zien dat alleen in het segment Zorgverzekeringswet (ZVW) de afbouw in volle gang is (12 procent daling). Volgens het expertpanel komt deze afname

0
157

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.