Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Beeldconsult ontlast noodartsen’

Mark van Dorresteijn
Het Medisch Centrum Vathorst in Amersfoort, dat deze week geopend werd, gaat experimenteren met beeldconsult. “Een uitkomst voor drukbezette mensen”, stelt woordvoerder Ariane Hamming in het Algemeen Dagblad. “Dankzij deze service zullen minder mensen buiten kantooruren een noodarts bezoeken.”
‘Beeldconsult ontlast noodartsen’

Zij doelt daarmee op mensen met een drukke baan of moeders die thuis zitten met kleine kinderen. Het beeldconsult moet ervoor zorgen dat deze groepen minder buiten kantooruren een noodarts bezoeken. “Bij tachtig procent van die bezoeken is er geen reden tot spoed”, weet Hamming. “Wie vindt dat hij te druk is om overdag te komen, kan voortaan via de computer zijn koortslip laten zien en een recept laten faxen.”

Tijd besparen

Felix van der Wissel, huisarts en initiatiefnemer van MC Vathorst in Amersfoort, denkt dat het beeldconsult ervoor gaat zorgen dat de noodartsen de handen vrij krijgen voor de echte spoedgevallen. “Zowel de patiënt als de arts bespaart zo zeeën van tijd.” Van der Wissel sprak er tijdens de opening over met minister Edith Schippers van VWS. Zij juicht het initiatief toe, maar laat nog in het midden of het idee landelijk uitgerold zal worden. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Teleconsultaties zouden succesvol kunnen zijn in Nederland

iPods in de wachtkamer

Webcam helpt ex-psychiatrische patiënten aan werk

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.