Begrip integriteit misbruikt in publieke discussies’

Het begrip integriteit wordt misbruikt in publieke discussies. Het wordt gebruikt als het tegenovergestelde van fraude en wangedrag en dat is een te smalle definitie die het zoeken naar oplossingen in de weg staat. Dat zegt Pauline Meurs, voorzitter van de Raad voor de Volksgezondheid en Samenleving (RVS).
Pauline-Meurs_450.jpg

Meurs doet haar uitspraak naar aanleiding van de publicatie van het signalement Integriteit in zorgorganisaties: perspectieven van bestuurders. Het signalement is uitgebracht door het Centrum voor Ethiek en Gezondheid (CEG), een samenwerkingsverband van de RVS en de Gezondheidsraad. Doel van de publicatie is om het debat over integriteit van aanknopingspunten te voorzien. Bestuurders krijgen handvatten aangereikt om de integriteit binnen in hun organisatie te bevorderen.

Het signalement wordt besproken tijdens de bijeenkomst ‘Continuïteit en integriteit’ op 18 maart in Rotterdam (zie voor meer informatie
www.ceg.nl)

Buzz-woord
Het CEG stelt vast dat integriteit een moreel beladen begrip is. ‘Het

0
60

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.