Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Beleid verzekeraars voor wanbetalers wisselt’

Het incassoprotocol voor wanbetalers wordt door alle verzekeraars toegepast, maar elke verzekeraar voert het anders uit. Dat constateert minister Schippers van VWS naar aanleiding van Kamervragen over de enorme stijging van 63 procent van het aantal betalingsregelingen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
‘Beleid verzekeraars voor wanbetalers wisselt’

De stijging van het aantal betalingsregelingen in 2011 is een ‘positief gevolg van de wanbetalerswet,’ aldus minister Schippers in haar antwoord op Kamervragen. Deze wet bepaalt dat verzekeraars al na twee maanden een betalingsregeling moeten aanbieden aan verzekerden met een betalingsachterstand. Toch blijkt uit een evaluatieonderzoek dat verzekeraars bij de uitvoering van dit incassoprotocol verschillend te werk gaan, constateert Schippers. ‘Elke verzekeraar heeft beleidsvrijheid wat betreft gemaakte afspraken.’ De minister wil wel dat de inzet van zorgverzekeraars ‘voor het treffen van preventieve maatregelen wordt verbeterd.’

Betalingsregelingen

Vorige maand bleek dat het aantal betalingsregelingen, dat verzekeraars sluiten met hun klanten, in

7
60

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

7 REACTIES

  1. We betalen gewoon veel te veel,mensen hebben gewoon geen geld meer na alle bezuinigingen en de verzekeringsplicht brengt mensen in de problemen. Intussen hebben de maatschappijen schandalig veel winst gemaakt over de ruggen van de meest getroffen groep, hebben de managers en commissarissen dankzij de grote groep die toch al niet veel kon missen grote sommen kunnen incasseren en lacht onze roverheid zich suf om dit domme volk wat gemakkelijk afgeknepen kan worden en bij elke ‘bezuiniging’ nog meer afgeknepen kan worden.Slaap lekker Schippers!!!

  2. Lees alle reacties
  3. We betalen gewoon veel te veel,mensen hebben gewoon geen geld meer na alle bezuinigingen en de verzekeringsplicht brengt mensen in de problemen. Intussen hebben de maatschappijen schandalig veel winst gemaakt over de ruggen van de meest getroffen groep, hebben de managers en commissarissen dankzij de grote groep die toch al niet veel kon missen grote sommen kunnen incasseren en lacht onze roverheid zich suf om dit domme volk wat gemakkelijk afgeknepen kan worden en bij elke ‘bezuiniging’ nog meer afgeknepen kan worden.Slaap lekker Schippers!!!

  4. De huidige regeling is ook inkomensafhankelijk, maar via de indirecte weg van het bureaucratische en fraudegevoelige systeem van de zorgtoeslag. Goed idee om premie en toeslag tegen elkaar weg te strepen en het resultaat te laten innen door de belastingdienst. Natuurlijk is dat resultaat dan inkomensafhankelijk, maar dan gelijk aan nu en dus zonder grote inkomensgevolgen. Totaal anders dan in het regeerakkoord stond en volkomen logisch en doelmatig.

  5. Dank heer Dirkse , eindelijk een medestander. De Zorgverzekeraarsgieren blijken liever de premies te verhogen dan de te hoge declaraties van instellingen te controleren . Als de roverheid overigens deze inning via de belastingdienst laat lopen zal de hoogte van de premie hoogstwaarschijnlijk wel inkomensgerelateerd worden , maar nu achterbaks ingevoerd . Tel uit de winst of je door de hond of door de kat gebeten wordt ? ? Wel een ramp voor de ”topbestuurders” die dan alleen nog maar uit de kleinere aanvullende verzekeringsruif kunnen graaien , en dus wel gaan emigreren naar BONAIRE , alwaar een reeds aanwezige topper van Vestia de grondbeginselen van een aangenaam zwitserleven-verblijf van , voor en met collega’s kan voorbereiden .

  6. Hiervoor is maar 1 oplossing: de basisverzekering innen via de belastingdienst. Iedereen moet tenslotte deze premie betalen. Dat biedt nog een tweede voordeel: de tientallen beambten die nu de zorgtoeslag berekenen en zorgen voor uitbetaling zijn overbodig. Mocht de premie bij en de laagstbetaalden te hoog worden in verhouding tot het inkomen, dan past men voor die groep het belastingpercentage aan…. De zorgverzekeraars kunnen zich dan alleen met (aanvullende) verzekeringen bezighouden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.