Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Beleid verzekeraars voor wanbetalers wisselt’

Het incassoprotocol voor wanbetalers wordt door alle verzekeraars toegepast, maar elke verzekeraar voert het anders uit. Dat constateert minister Schippers van VWS naar aanleiding van Kamervragen over de enorme stijging van 63 procent van het aantal betalingsregelingen.
‘Beleid verzekeraars voor wanbetalers wisselt’

De stijging van het aantal betalingsregelingen in 2011 is een ‘positief gevolg van de wanbetalerswet,’ aldus minister Schippers in haar antwoord op Kamervragen. Deze wet bepaalt dat verzekeraars al na twee maanden een betalingsregeling moeten aanbieden aan verzekerden met een betalingsachterstand. Toch blijkt uit een evaluatieonderzoek dat verzekeraars bij de uitvoering van dit incassoprotocol verschillend te werk gaan, constateert Schippers. ‘Elke verzekeraar heeft beleidsvrijheid wat betreft gemaakte afspraken.’ De minister wil wel dat de inzet van zorgverzekeraars ‘voor het treffen van preventieve maatregelen wordt verbeterd.’

Betalingsregelingen

Vorige maand bleek dat het aantal betalingsregelingen, dat verzekeraars sluiten met hun klanten, in

7
36

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.