Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ben van Gent weg bij Florence

Redacteur Zorgvisie
Ben van Gent treedt per 1 januari 2017 af als bestuurder van Florence. Hij bestuurde de zorgorganisatie zeven jaar lang, maar vindt het nu een natuurlijk moment om zijn taken over te dragen.
BenvanGent_450.jpg

Dat meldt Florence. De zorgorganisatie komt volgens een persbericht in ‘een volgende fase van strategische heroriëntatie.’ Daarom vindt Van Gent het een ‘natuurlijk moment’ om te vertrekken. Florence was een van de elf verpleeghuizen op de oorspronkelijke IGZ-lijst, maar staat op de laatste versie van de lijst niet meer in de zwaarste categorie.

De raad van toezicht van Florence laat weten het besluit te respecteren. Omdat de bestuursvoorzitter herstelt van een ziekte, wordt een interim-bestuurder aangesteld die bestuurder Niels Honig gaat bijstaan. Honig zal ‘langere tijd’ bij Florence blijven.

Dossier personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.