Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bergman Kliniek stapt over van Medicore naar ChipSoft

Mario Gibbels
De Bergman Kliniek neemt binnenkort het zorginformatiesysteem van ChipSoft in gebruik. “Het mooie van ChipSoft voor een zelfstandige kliniek met groeiambities is dat je voor overzichtelijke investeringen een volwaardig ZIS hebt, dat met je mee kan groeien”, aldus Bart Malenstein, directeur van de Bergman Kliniek.

Na onderzoek van artsen en medewerkers bleek het systeem van ChipSoft het best aan de wensen te voldoen. “Vooral het EPD en de CRM-mogelijkheden ontbreken aan het huidige systeem, waardoor we in onze huidige vestigingenstructuur niet centraal aangestuurd en dus niet efficiënt konden werken.”, legt Malenstein uit. CS-EZIS.Net zal waarschijnlijk in januari 2010 het huidige informatiesysteem vervangen. Het vastleggen van patiëntgegevens verandert voor de kliniek door de invoering van het EPD, dat specifiek voor de verschillende specialismen wordt opgebouwd. “Het EPD zal een verademing zijn voor de artsen en medewerkers in de Bergman Kliniek, vooral nu er een vestigingenstructuur is. Verder kan er nu centraal gedeclareerd worden, omdat de patiëntendossiers niet meer over de verschillende locaties verspreid liggen”, zegt Malenstein. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.