Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bernhoven meest gastvrije ziekenhuis 2014

Sarah Berends
Bernhoven in Uden mag zich een jaar lang het meest gastvrije ziekenhuis van Nederland noemen. Zorgcentrum Holdert in Emmen heeft in de categorie Verpleging & Verzorging de Gastvrijheidszorg Award gewonnen.
Bernhoven meest gastvrije ziekenhuis 2014

De winnaars hebben de awards vorige week donderdag in ontvangst genomen, tijdens het Nationaal Congres Gastvrijheidszorg 2014 in het Beatrix Theater in Utrecht. Tevens is hier voor het eerst een publieksprijs uitgereikt voor het meest originele initiatief voor zorgverlening. Deze is gegaan naar Archipel van Zorggroep Almere, die kunst heeft verweven in de zorgverlening aan dementerenden. De zorginstelling heeft onder meer een zorgkunstenaar in dienst.

Gastvrijheid

Dit jaar deden ruim 230 zorgaanbieders mee aan Gastvrijheidszorg met Sterren. De deelnemers zijn beoordeeld op gastvrijheid en afhankelijk van hun score hebben ze sterren toebedeeld gekregen. Zeven zorglocaties hebben de maximale score van vijf sterren behaald. Dat zijn de ziekenhuizen Bernhoven, Gelderse Vallei (Ede) en St Jansdal (Harderwijk). De zorgcentra Holdert, De Vijverhof (Emmen), Voltawerk en De Pastorie (Volkel) kregen eveneens vijf sterren.

Kwaliteit

Het doel van Gastvrijheidszorg met Sterren is de kwaliteit van leven van cliënten en patiënten te verbeteren door het stimuleren van goede gastvrijheidszorg.

Initiatiefnemers

Initiatiefnemers van Gastvrijheidszorg met Sterren en het Nationaal Congres Gastvrijheidszorg zijn LOC Zeggenschap in zorg, Koksgilde en B+B Vakmedianet, uitgever van onder meer de zorgbladen Gastvrije Zorg en ZorgInstellingen.

Kwaliteitsnormen

Om kwaliteit te garanderen stellen wetenschappelijke verenigingen kwaliteitsnormen op. Ziekenhuizen proberen hier zo goed mogelijk aan te voldoen, terwijl verzekeraars over hun schouders meekijken.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.