Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties7

Berwick ontmoet top Nederlandse zorg

Mark van Dorresteijn
Donald Berwick, adviseur van de Amerikaanse president Obama en de Britse premier Cameron, zal een ontmoeting hebben met veertig vooraanstaande personen in de Nederlandse gezondheidszorg.
Berwick ontmoet top Nederlandse zorg
Premium

Op 2 oktober zal hij

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  7 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Geweldig, jullie commentaren (Jan C, Amiz Delft, Henk). Ik zit al dagen met open mond te kijken naar de push-berichten over Berwick die Zorgvisie en Reed over ons uitstorten. Het kán toch niet zo wezen dat iemand gelóóft dat zo’n eendagsvlieg de boel hier kan opschonen, ook al komt ie uit de VS en Engeland. Word wakker, en besteed al dat geld aan thuiszorgwerkers, hun cliënten en aan patienten!

  3. Ik ben het helemaal eens met Jan C. Ik heb vaker sessies bijgewoond van goeroes. Aanstekelijk om er bij te zijn, maar eenmaal thuis komt de waan van de dag als een boemerang op je af. Luisteren naar een goeroe noem ik het opdoen van passieve energie: makkelijk en leuk. Zij doen goede zaken met jou en niet omgekeerd. Wat wel zou helpen wanneer de goeroe een weekje (?) met je op de werkvloer mee zou lopen. en daar aanwijzingen geeft. Dat zou helpen om je ingeslepen dagelijkse fouten te veranderen (change). Maar ja daar is de goeroe niet voor.

  4. Ik gun het de Amerikaanse medische professor en goeroe Berwick, mij maakt het niet uit door wat en wie DE ZORGWERELD in gaat zien hoe het veel beter en goedkoper kan (en moet); hoe intensief en hilarisch men achter hem aanloopt; het duurt drie kwartier voor hij op het podium is vanwege het enthousiasme van de afgestompte en initiatiefloze werkers in de zorg, die vol automatismen zitten en blind volgen wat de omgeving en of hun voorgangers doen of deden; je komt er niet verder mee en het worden steeds duurdere processen.
   In feite zegt Berwick — wat u met grote regelmaat hier hebt kunnen lezen —
   * verbeter de kwaliteit
   * organiseer (beter) je werkprocessen (ik noemde dat altijd werk efficient)
   * doe kostenreductie (ik noemde dat geen verspillingen en onnodige uitgaven)
   * deelnemen van bestuur en Raad v Toezicht en management (ik noemde dat ga naar de vloer)
   en dan mis ik nog bij Berwick (niemand is volmaakt):
   * doe aan preventie (voorkomen van fouten is goedkoper dan achteraf herstellen en werkt vele malen bevredigender voor patient, familie en jezelf)
   Het is vreemd dat ieder achter Berwick aanloopt want zijn voordracht kost een vermogen en ik heb ze ’s morgens hier bij herhaling (gratis) ingetoetst.
   DOE ER IETS MEE al is het maar voor die patient die het toch al moeilijk heeft

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.