Berwick ontmoet top Nederlandse zorg

Donald Berwick, adviseur van de Amerikaanse president Obama en de Britse premier Cameron, zal een ontmoeting hebben met veertig vooraanstaande personen in de Nederlandse gezondheidszorg.
Berwick ontmoet top Nederlandse zorg

Op 2 oktober zal hij op initiatief van Achmea en Zorgvisie spreken en discussiëren met ondermeer minister Edith Schippers van Volksgezondheid, staatssecretaris Martin van Rijn, Inspecteur- generaal IGZ Ronnie van Diemen, politici, zorgaanbieders en vertegenwoordigers van de belangrijkste brancheorganisaties. De besloten bijeenkomst vindt plaats in het  Achmea kantoor in Leiden.

Kwaliteit en veiligheid

Berwick, van oorsprong kinderarts, is voormalig directeur van het Amerikaanse Medicare. Hij heeft het initiatief genomen voor Accountable Care Organizations die als doel hebben de kwaliteit en veiligheid van de zorg te verhogen en de kosten omlaag te brengen. Dit met behoud van de motivatie van de

7
26

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.