Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bestuurder UMCU krijgt carrièreaward

Geert Blijham, voorzitter van de raad van bestuur van het UMC Utrecht, heeft dinsdag 27 november de Jubileum Award gekregen voor zijn uitzonderlijke carrièreprestaties. De award werd uitgereikt in het kader van het tienjarige jubileum van de verkiezing van de overheidsmanager van het jaar.

Het UMC Utrecht schrijft op haar website dat Blijham door minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken en Koningsrelaties is geroemd om zijn integriteit, communicatie en overtuigingskracht. De minister vindt Blijham een ‘uitmuntende manager’.

“De bijzondere combinatie van vakinhoudelijk werk en de reorganisatie van deze complexe overheidsorganisatie maakt Blijham tot een bijzondere overheidsfunctionaris. Onder zijn leiding is het ingewikkelde fusieproces van het Academisch Ziekenhuis met het Wilhemina Kinderziekenhuis en de Medische Faculteit tot een groot succes gemaakt. De financiële positie van deze instellingen was bij aanvang van het fusieproces ronduit slecht. Blijham slaagde erin ook de financiële basis van de gefuseerde instellingen gezond te maken. Het UMC Utrecht presteert op vele gebieden als beste van Nederland en loopt voorop in de ontwikkeling en toepassing van het veiligheidsbeleid voor patiënten en medewerkers.” (UMC Utrecht)

Lees ook:

Het Oogziekenhuis wint NVTG BouwAward

Winnaars Els Borst-prijs bekend

Intermobiel.com wint Niek de Jongprijs

Drie instellingen winnen marketingprijs

ZonMw verbaasd over kwakzalverprijs

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.