Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Bestuurders eens over fusie Refaja en Zorggroep Leveste

De raden van bestuur van het Refaja Ziekenhuis en Zorggroep Leveste Middenveld hebben gisteren besloten dat de fusie van het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal met het Scheper Ziekenhuis en Ziekenhuis Bethesda in Emmen en Hoogeveen wat hun betreft door moet gaan.
Bestuurders eens over fusie Refaja en Zorggroep Leveste
Foto: Stockxchng

Het fusiedocument met de adviesaanvraag is afgelopen dinsdag naar de medische staven, ondernemingsraden en cliëntenraden verzonden. Nadat de adviezen binnen zijn, nemen de raden van bestuur in mei een definitief fusiebesluit en leggen dit ter goedkeuring voor aan de raden van toezicht.

Oplopende eisen
Door de fusie kunnen de drie locaties de krachten bundelen en voldoen aan de oplopende eisen van beroepsgroepen en zorgverzekeraars. Op deze manier willen de organisaties de ziekenhuiszorg in de regio behouden en de kwaliteit van de zorg borgen.

Spoedeisende hulp
Het uitgangspunt is om op de drie bestaande ziekenhuislocaties in Emmen, Hoogeveen en Stadskanaal ziekenhuiszorg 24 uur per dag, zeven dagen in de week aan te bieden, inclusief spoedeisende hulp, verloskunde, IC en faciliteiten voor operaties en opnames. De gesprekken met zorgverzekeraar Achmea lopen om een meerjarencontract af te sluiten per 2014.

1 REACTIE

  1. Weer het bekende jubelverhaal . Wanneer komt men ook eens met een begroting van deze fusieKOSTEN ? ? Ervaringen uit het verleden leren dat ook hier er wel weer een potje van gemaakt wordt . Graag ook uit welk ZORG potje. Of maken Oerlemans-v.d.Ende er een soap van ? …..Afgang Oost.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.