Bestuurders niet bang voor de supermaatschap

Bestuurders voelen zich niet bedreigd door de samenklontering van maatschappen in een grote supermaatschap. Tweederde van de ziekenhuisbestuurders is voorstander van dit zogeheten samenwerkingsmodel. Dat blijkt uit een peiling die de Orde van Medisch Specialisten deed.
Stockxchng
Stockxchng

De ziekenhuisbestuurders sluiten zich daarmee aan bij de keuze van de medisch specialisten die zich al in groten getale uitspreken voor dit besturingsmodel waarin zij een medisch specialistisch bedrijf vormen dat diensten levert aan het ziekenhuis.

Bestuurbaarheid

Critici vrezen een te grote invloed van medisch specialisten op de bedrijfsvoering van het ziekenhuis waardoor onbestuurbaarheid zou dreigen. Bestuurders zelf zien dat anders. Bestuursvoorzitter Hans Feenstra van het Groningse Martini Ziekenhuis: ‘Er wordt een hoop onzin verteld over de integratie van het medisch specialistisch bedrijf in ziekenhuizen. Die is nog met heel veel onzekerheden omgeven.’ In 2015 doet integrale bekostiging zijn intrede

1
33

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.