Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Beveiligings- en privacyvraagstukken steeds belangrijker in de zorg

Mario Gibbels
Imprivata, leverancier van het single sign-on systeem OneSign, heeft onlangs een aparte Healthcare divisie opgericht. Aan het hoofd hiervan staat Barry Chaiken, tevens voorzitter van de HIMSS. ICTzorg sprak tijdens de HIMSS in Atlanta een vermoeide Chaiken over de strategie van de nieuwe Healthcare divisie.

Waarom is Imprivata een aparte Healthcare divisie gestart?

“Imprivata is van oudsher sterk gericht op de bankwereld en de overheid. Daar wordt al jaren ons hoofdproduct OneSign gebruikt voor single sign-on authenticatie. De vraag vanuit de zorg naar oplossingen voor beveiligings- en privacyvraagstukken is de laatste jaren sterk toegenomen. Wat niet zo vreemd is want er staan hier in de Verenigde Staten bijvoorbeeld zware boetes op het slordig omgaan met patiëntgegevens. Dat kan oplopen tot in de miljoenen dollars. Inmiddels worden onze producten wereldwijd dan ook al in zo’n 500 ziekenhuizen gebruikt en werd het tijd voor een eigen healthcare divisie.”

Wat is de strategie van deze nieuwe divisie?

“Onze strategie richt zicht niet alleen op single sign-on maar ook op de ondersteuning van de workflow van met name artsen. Zo hebben we nu een nieuw systeem ontwikkeld dat het gezicht van de gebruiker die inlogt herkent zodat als die gebruiker even wegloopt, niet een ander door kan gaan met de sessie. Het systeem zorgt er ook voor dat als de arts van de ene naar de andere ruimte loopt en daar weer inlogt, dat hij door kan gaan in het scherm waar hij was gebleven.” (ICTzorg – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.