Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bezetting hoofdkantoor Sensire beëindigd

De bezetting van het hoofdkantoor van zorgverlener Sensire is dinsdagavond beëindigd. Minister Asscher van Sociale Zaken gaat dit weekend in gesprek met FNV over een oplossing rond het massaontslag waar zo'n 100 thuiszorgmedewerkers tegen protesteerden. Dat meldde AbvakaboFNV.
Bezetting hoofdkantoor Sensire beëindigd
Foto: ANP

Sensire heeft per 31 december ontslag aangevraagd voor 800 vaste medewerkers en het contract met 300 tijdelijke thuishulpen opgezegd. De thuiszorgmedewerkers en vakbond Abvakabo FNV vinden dat te voorbarig en zijn er naar eigen zeggen woedend over.

Bezetting
Dinsdagavond bezetten medewerkers de hal van het gebouw, terwijl boven de directie spoedberaad voerde met de locoburgemeester. Ze waren bereid zo nodig in het pand te overnachten. ‘Sommige medewerksters hebben slaapzakken en tandenborstels meegenomen’, zei de woordvoerder van Abvakabo FNV.


Meer acties

De bezetting werd rond middernacht beëindigd, maar volgens de vakbond staan er meer acties op stapel. Afgelopen zaterdag liet SP-Kamerlid Paul Ulenbelt weten zich zoveel zorgen over de bezuinigingen en de ontslagen bij Sensire te maken, dat hij nog tijdens het reces een gesprek wil met de Tweede Kamer over de situatie. Deze week wordt duidelijk of de Kamer daar gehoor aan gaat geven.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.