Drie-in-éénbeleid van ziekenhuizen, ja graag

Ziekenhuizen werken meer en meer samen op de terreinen oncologische, acute en electieve zorg. Die samenwerking gaat gepaard met een herverkaveling.
Guus Schrijvers

Op termijn richt het VUmc zich meer op oncologische zorg en het AMC op acute zorg. Beide academische ziekenhuizen zijn er trots op dat zij nog maar weinig electieve zorg bieden, want dat is geen academische taak. Daarover kunnen andere Amsterdamse ziekenhuizen zich ontfermen.

Herverkaveling van taken

Dit voorbeeld uit de hoofdstad is niet uniek. Ook elders in het land werken ziekenhuizen meer en meer samen op de terreinen oncologische, acute en electieve zorg. Drijfveren voor de samenwerking zijn kwaliteitsverhoging en kostenverlaging. Zo’n samenwerking, soms ingebed in fusievoornemens en strategische afspraken, leidt tot gelijktijdige herverkaveling van taken op de drie

0
17

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

DELEN
0
17
Guus Schrijvers
Oud-hoogleraar Guus Schrijvers is nog steeds actief in de gezondheidszorg. Hij is auteur van het boek Zorginnovatie volgens het Cappuccinomodel (ondertitel: Voor hetzelfde geld een betere gezondheidszorg). Schrijvers geeft lezingen en workshops en is lid van enkele stuurgroepen en commissies.