Het lek boven

Al wordt de zorg nu ondersteboven gekeerd, het is allemaal voor een hoger doel. Kwaliteit, veiligheid en zinnige en zuinige zorg. Als het stof straks is neergedaald, kunnen wij allen veilig, in prachtige gebouwen de beste zorg ontvangen. Het lijkt er nu alleen nog helemaal niet op. Integendeel.
Het lek boven

Onze Alzheimer-patiënten zitten moederziel alleen, druipend van de urine, weg te kwijnen in het verzorgingshuis. Het personeel is of wegbezuinigd of overwerkt. Hoewel: dit zijn slechts ‘beelden’ zegt toezichthouder Heleen Dupuis over deze ervaringen van naasten met de zorg voor hun echtgenotes in WoonZorgcentra Haaglanden. Het verhaal leek mij eerlijk gezegd nogal realistisch. Volgens Dupuis, die het geld had om haar eigen echtgenoot thuis te verzorgen, moet de meerderheid die dat niet heeft, dit soort dramatische situaties in verpleeghuizen maar accepteren.

Gaten in de begroting

Veel ggz-instellingen zitten diep in de problemen doordat de overheveling naar dbc’s voor substantiële omzetschommelingen

12
50

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.