Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Luisterend oor voor schoonmaakster

Een vriendin van me is lijdend voorwerp in onderstaand wachtkamertafereel. Zij heeft veel ervaring met wachten. Sinds kort heeft ze een scootmobiel.
Luisterend oor voor schoonmaakster

Zij heeft veel ervaring met wachten. Sinds kort heeft ze een scootmobiel. Onlangs hebben gemeenteambtenaren haar aangenaam verrast door haar nauw te betrekken bij de aanleg van een oprit in de stoep achter haar huis. Na het lange wachten op een parkeerkaart en aanpassingen in huis, verliep dit wel gesmeerd. Hoe eenvoudig ook: dat is nog eens handelen vanuit het perspectief van de zorgvrager.

WMO-aanbesteding huishoudelijke verzorging

De aanbesteding van huishoudelijke verzorging baart haar intussen grote zorgen. Via de thuiszorg krijgt ze soms ervaren vrouwen over de vloer die van aanpakken weten. Vaker zijn het jonge meisjes die ze elke keer alles moet uitleggen. En die al telefonerend met familieleden en vriendinnen door het huis zwabberen. Of die de ellende thuis of liefdesverdriet met haar willen delen. Die gaan dan op het aanrecht zitten. Wachten. Ze hebben geluk: mijn vriendin kan goed luisteren. Zij is maatschappelijk werkster. Ze vreest echter dat de frequentie van dit soort omgekeerde zorggesprekken omhooggaat als ze binnenkort schoonmaakbedrijven over de vloer krijgt.

Door: Ruud Koolen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.