Steven Keating: ‘Delen van data redde mijn leven’

In 2014 werd bij Steven Keating een hersentumor ontdekt, zo groot als een hockeybal. Hij stelde zich de vraag: hoe wil ik behandeld worden? Door zijn eigen medische data online te delen, ontving hij waardevolle informatie en advies die hem hielpen zelf sturing te geven aan het behandeltraject.
Steven Keating
Foto: Steven Keating

‘Van jongs af aan ben ik altijd enorm nieuwsgierig geweest. Ik was zo’n jongetje dat rookbommen maakte in de kelder en radio’s ontleedde om te kijken hoe ze werkten. Op mijn vijfde wist ik al dat ik later naar Massachusetts Institute of Technology (MIT) wilde. Gelukkig wist ik mijn droom waar te maken: jaren later begon ik als student Mechanical Engineering aan MIT. Een walhalla voor een leergierige persoon zoals ik. Overal waren onderzoeksprojecten waaraan je deel mocht nemen, veelal met een vergoeding.

Scan van mijn hersenen
In 2007 werd er voor een onderzoek naar angst een scan van mijn

3
200

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.