Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Uitstel EPD-wet

Mario Gibbels
Hoe erg is het als de Eerste Kamer volgende week dinsdag beslist om de behandeling van de EPD-wet wederom uit te stellen? Die kans is groot want gezien alle discussies over het EPD mag de wet wel controversieel genoemd worden. En bij een demissionair kabinet worden alle controversiële zaken op de lange baan geschoven.

De karavaan trekt gewoon verder vertelde Ellen Maat, programmadirecteur Innovatie & ICT bij het ministerie van VWS, gisteren in haar lezing tijdens de HIMSS in Atlanta. Invoering van het EPD vindt nu al op vrijwillige basis plaats. De EPD-wet is bedoeld als sluitstuk, om de laatste treuzelaars te verplichten om zich als de wiedeweerga aan te sluiten op het landelijk schakelpunt (LSP).

Maar fijn is het niet, dat voortdurend uitstellen. Leveranciers worden daar toch een beetje nerveus van. Het zou een geruststellend gevoel geven als de wet eindelijk is aangenomen en alle zorgaanbieders zich op termijn moeten aansluiten op het LSP. Dan loont om daar software voor te maken.

Een stok achter de deur is in ieder geval de subsidieregeling voor aansluiting op het LSP. Die is verlengd tot eind dit jaar. En, zo sprak Ellen Maat dreigend op de HIMSS, zorgaanbieders en leveranciers moeten er niet op rekenen, gezien de economische situatie, dat die subsidieregeling volgend jaar nog wordt voortgezet. (ICTzorg – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.