Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Boni Rietveld Officier in de Orde van Oranje Nassau

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Orthopedisch chirurg Boni Rietveld is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Aaltje Emmens-Knol van Bloemendaal speldde hem het lintje op.
Boni Rietveld Officier in de Orde van Oranje Nassau

Rietveld is oprichter van het Medisch Centrum voor Dansers en Musici in Medisch Centrum Haaglanden.

Medische zorg

De onderscheiding is Rietveld toegekend vanwege zijn tomeloze inzet als orthopedisch chirurg voor de medische zorg voor dansers en musici, zowel professionals als amateurs. ‘Door uw inzet is de orthopedische zorg voor deze specifieke groep op een uitzonderlijk hoog niveau gebracht. Nationaal én internationaal’, zo sprak burgemeester Emmens. ‘Voor duizenden van hen hebt u enorm veel betekend. Deze onderscheiding krijgt u straks in de eerste plaats namens hen uitgereikt.’

Musicus en orthopedisch chirurg

in 1993 Medisch Centrum voor Dansers en Musici in Den Haag op, waar dansers en musici terechtkunnen voor de behandeling van specifieke blessures en aandoeningen in relatie tot hun vak of hobby. Ook was hij onder meer de drijvende kracht achter de oprichting van de organisatie waarvan het tienjarig bestaan werd gevierd: de Nederlandse Vereniging voor Dans- en Muziekgeneeskunde, waarvan hij nu de voorzitter is. Zelf speelt Rietveld trompet. Hij studeerde in 1976 af als docent trompet aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Twee jaar daarna rondde hij zijn studie geneeskunde af aan de Universiteit van Leiden. In 1988 werd Rietveld gevraagd als orthopedisch chirurg van het Nederlands Danstheater.

Personalia

Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen. Bekijk het dossier.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.