Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Bouwimpuls aanvragen kan binnen twee maanden

Om aanspraak te kunnen maken op de 160 miljoen euro die het kabinet op de plank heeft liggen voor de care, moeten instellingen in twee maanden een aanvraag indienen. Daarbij moeten zij in staat zijn om bouwprojecten tussen maart 2009 en 1 januari 2011 te starten. Volgens zorgondernemer Erik aan de Stegge van Orange Care zijn deze deadlines krap, maar wel haalbaar.
Bouwimpuls aanvragen kan binnen twee maanden

Samen met partner More for You biedt Orange Care expertise aan om op korte termijn bestaande bouwplannen te analyseren op toekomstbestendigheid of zelfs nieuwe bouwplannen te creëren voor zorginstellingen. “Het is dus niet nodig dat zorginstellingen die gebruik willen maken van de bouwimpuls, hun oude plannen ongewijzigd gaan indienen”, zegt Aan de Stegge. “Dit om maar binnen de deadline van VWS te blijven en geen geld mis te lopen. Dat is onwenselijk omdat er grote kans bestaat dat de oude plannen, vanwege de gewijzigde regelgeving, niet meer optimaal zijn. Dat zou jammer zijn van deze positieve impuls.”

Zorgvastgoed

Volgens Aan de Stegge is het bouwregime sterk gewijzigd. Hierdoor moeten zorgbestuurders zich afvragen of het te realiseren vastgoed ook nog waarde heeft nadat het als zorgvastgoed heeft dienstgedaan. Onder het oude bouwregiem van het College bouw zorginstellingen was door het itteratieve proces meer tijd nodig voor het goedkeuren van bouwplannen. “Nu is het noodzaak om met een geïntegreerd ontwikkelproces nieuwe plannen ontwikkeld en geaccepteerd te krijgen, bij alle belanghebbenden”.

Bouwvergunningen

Met de werkmethodiek van Orange Care en More for You kan samen met de zorginstellingen een business plan in een korte tijd worden opgesteld, zodat de krappe deadlines richting NZa haalbaar worden. Daarnaast halen ze de vergunningen voor de bouw op tijd binnen zodat er snel gebouwd kan worden. De gebouwen worden daarbij helemaal opgezet rond de wensen van de gebruiker. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Bouwimpuls voor de zorg slecht beschikbaar

‘Recessie gunstig voor zorgbouw’

Opbrengst verkoop gebouwen blijft in zorg

Orange Cure interesse in Zeeuwse ziekenhuizen

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.