Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Brand in verzorgingshuis van Cordaan

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Door een brand in verzorgingshuis Nieuw Vredenburgh in Amsterdam hebben twintig bewoners in de nacht van maandag op dinsdag hun appartement moeten verlaten. Acht mensen zijn met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis gebracht. Inmiddels zijn drie van hen weer uit het ziekenhuis ontslagen, zo meldt een woordvoerder van Cordaan.
Brand in verzorgingshuis van Cordaan

Niemand heeft brandwonden of andere verwondingen opgelopen. De bewoners van de twintig appartementen kunnen nog niet terugkeren naar huis. Zij zijn opgevangen op andere locaties van Cordaan. Over de oorzaak van de brand is nog niets te zeggen. Het forensisch onderzoek loopt nog.

Rookontwikkeling

De brand brak uit in een kamer op de tweede verdieping van het vijf etages tellende gebouw en was snel onder controle. Het vuur stelde weinig voor maar zorgde wel voor een hoop rookontwikkeling, aldus de woordvoerder. Daarop werd uit voorzorg de hele vleugel ontruimd.

Overnachten

Nieuw Vredenburg zorgde voor opvang van alle bewoners. Ook vandaag kunnen bewoners psychische begeleiding krijgen als zij dat willen. De woordvoerder: “Iedereen is flink geschrokken, maar de brandweer was bijzonder snel ter plekke en er is geen paniek uitgebroken”. (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Lees meer:

Veel zorginstellingen zijn niet brandveilig

Manifest moet Cordaan kleinschaliger maken

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.